Mar 21, 2015

Zi regală la Brăila

În ziua de 19, martie Brăila a fost onorată să îl aibă ca oaspete pe Principele Radu al României. 
În intervalul orar 15-18, Principele a vizitat Muzeul de Istorie - cauza venirii sale aici fiind adoptarea de către muzeu a numelui de Carol I -, C.N. Nicolae Bălcescu si Biblioteca Județeană "Panait Istrati". 

La colegiul național a adresat un frumos discurs motivațional tinerilor brăileni care au rămas profund impresionați de cuvintele încurajatoare si patriotice. A început prin a sublinia rolul familiei sociale, biologice și locale pentru dezvoltarea normală a fiecărui individ. Le-a pus o întrebare simplă: cine a inventat Google? Doi tineri în vârstă de doar 17 ani. Concluzia: fiecare poartă în el potențialul a ceea ce poate deveni, colosalul se poate naște de oriunde, iar distanța dintre vis si realitate nu e atât de mare precum pare. Calea de a diminua această discrepanță a fost expusă de către Principe adăugând că fiecare dintre noi trebuie să își descopere acel ceva măreț pe care să îl împlinească. 

În continuare, la Biblioteca Județeană a fost întâmpinat cu bucurie de către personal si un mic public. 
Fotografii îl asaltau de peste tot, dar Alteța Sa cu o modestie aparte primea cu interes informațiile despre biblioteca si despre Colecția Regală pregătită special pentru vizita Sa. A semnat cu răbdare toate cărțile sale aflate în posesia bibliotecii fiind uimit de dotarea acesteia cu materiale regale si scrieri vechi. 

Faptul că familia regală a avut dintotdeauna o relație bună cu copiii nu s-a dezmințit, deoarece 

Principele a glumit cu prichindeii adunați la Ludotecă încurajându-i în activitățile lor artistice si rugându-i să îi prezinte creațiile lor. 


Vizita a luat sfârșit cu un schimb de daruri între bibliotecă si Principe urmat de o fotografie de grup alături de însoțitorii săi: Primarul Brăilei Aurel Simionescu si Președintele Consiliului Județean Viorel Mortu.

No comments:

Post a Comment