Nov 1, 2014

Lenea costă bani!



Rolul tehnologiei este să ne facă viata mai usoară, prin urmare să ne ajute să fugim de muncă. Trăim în secolul tehnologiei, societatea noastră este din ce în ce mai dependentă de aceasta si oare unde poate duce o societate construita pe ideea de a-si usura viata, de a fugi de muncă, de a fi lenesă?! Desigur că duce la haos, haos pe care deja îl trăim.

Mi se pare o aberatie! Suntem crescuti pe principiul evadării. Omul care stă degeaba nu poate fi fericit, chiar dacă sustine asta, el se plictiseste, ori plictiseala e o boala cronica foarte grava a zilelor noastre pentru dependentii de gadgeturi.

Munca e cea care aduce fericirea omului (Voltaire), pentru că asa cum toate păsările, animalele si celelalte vietăti isi au rostul lor pe pământ, asa si omul a fost creat pentru a munci, a se înmulti si a stăpâni pământul.

Faptul că societatea actuală este una denaturată, a "evolutiei", e usor de dovedit. Există multe lucruri bune, de calitate, oameni frumosi cu fapte frumoase realizate prin muncă, dar care îsi pierd întâietatea în fata popularizării celor care s-au folosit de scurtături, celor care au fost lenesi.

Nu sunt deloc de acord cu termenul de evolutie, deoarece după cum scria Jaques Maritain "Istoria lumii face progrese în acelasi timp pe linia răului si pe aceea a binelui", raportul dintre bine si rău rămâne mereu acelasi oricât de evoluati/ involuati am fi.

Spre a demonstra denaturarea mă voi lega de functiile primare ale omului:

- să muncească ("Stăpâniti pământul")

- să se înmultească

- să crească

Ceea ce se întâmplă astăzi majoritar, dacă ar fi să ne luăm după mass-media rog a nu se simti ofensati cei ce duc o viată fericită făcându-si datoria si care merită tot respectul), se prezintă astfel:

- fuga de muncă prin tehnologie

- avorturile

- dezvoltarea precoce din cauza substantelor chimice

Avem nevoie de întoarcerea la primordial, de a ne deschide ochii si a nu mai fugi de adevărata noastră natură.
- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/atitudini/lenea-costa-bani.htm#sthash.DVAxaX7p.dpufpublicat la

No comments:

Post a Comment